Новомосковськ

Місто на САМАРІ

ПРЕС-РЕЛІЗ Новомосковського центру народної творчості  про урочисті, присвячені  24-ій річниці Незалежності України

ПРЕС-РЕЛІЗ Новомосковського центру народної творчості про урочисті, присвячені 24-ій річниці Незалежності України

21 августа 2015 0 Comments

«Вже  24- й рік ми відзначаємо День Незалежності України!

З кожним роком розбудови і розвитку нашої держави поглиблюється усвідомлення цієї події і дати — 24 серпня — її значення для всієї країни і для кожного з нас. Таких  бентежних  і,  разом з тим, героїчних  останніх років — історія нашої незалежності ще не знала. Саме в ці революційні та воєнні лихоліття кожен громадянин відчув ціну власної самостійності, миру та спокою», —  саме такими словами розпочалися урочистості,  присвячені 24-ій річниці Незалежності України, у великому залі міськвиконкому 21 серпня 2015 року.  З вітальними словами до присутніх в залі звернулися:   міський голова Сергій Анатолійович Мороз, керівник  Дніпропетровської філії Благодійного фонду  « Міжнародна асоціація підтримки України»Браженко Наталія Григорівна,прапорщик полку Спеціального призначення «Дніпро — 1» Мінаєв Олександр Миколайович (після виступу якого, зал аплодував стоячи).
Особливо емоційним моментом було нагородження  вищим орденом всеукраїнської громадської організації «Спілка ветеранів та працівників силових структур України»  «Звитяга» —  «За вірність присязі» — Барчана Романа Васильовича. Це нагорода за мужність та незламність духу, самовідданість  та зразкове виконання службового обов’язку, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час виконання бойових завдань в зоні АТО в районі м. Дебальцеве. Роман Васильович народився у м.Красногорівка Донецької області, а зараз мешкає у м. Новомосковську. Зал аплодував стоячи.

Ми пам’ятаємо всіх героїв, що поклали своє життя на вівтар незалежності України за всю історію нашої землі. Та особливо пекуча біль, незагоєна рана – це загибель в наше XXI століття молодих співвітчизників, вже 11 наших земляків стали безсмертними бійцями, пішли у вічність історії нашої Батьківщини.  На вічну пам’ять ,на честь всіх земляків, які загинули  за незалежність України була  оголошена  хвилина мовчання.
Прикрасили свято Незалежності солісти та колективи управління культури та туризму — Катерина Авдєєва, Анастасія Строїло та Анастасія Чарун,   народний колектив хор козацької пісні «Самарська слобода».

Нехай не міліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі, додається енергії, снаги і впевненості у власних силах і переконаннях. З нами Бог і Україна.

Завершились урочистості покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку.